Doživetja v dolini Soče

V širši okolici zgornje doline Soče, nekaj pa tudi v samem kampu, je gostom na voljo široka izbira športne ponudbe: izposoja kajaka, izposoja čolna, badminton, izposoja kanuja, odbojka na mivki, ribolov, kolesarjenje, pohodništvo, rafting, kajakaštvo, izposoja športne opreme, kanyoning, plezanje, jadralno padalstvo, izposoja koles, namizni tenis, namizni nogomet, tenis, konjeništvo, odbojka. Več informacij dobite na recepciji kampa.

Kajak

Reka Soča je tista, ki s svojo značilno zelenomodro barvo ponuja nepozabna doživetja. V zgornjem toku je burna in slikovita ter zato tako priljubljena med kajakaši. Soča med tolmunom Otona in Kobaridom je najbolj priljubljena med izkušenimi kajakaši. Umirjen tok med prodišči od Čezsoče do Srpenice in od Kobarida do Tolmina pa je primeren za začetnike, družine ali šole.

Rafting

Trnovo ob Soči je glavna izstopna postaja za rafting. Ti spusti po reki se največkrat začnejo v bližini slapa Boka. Bolj umirjeni spusti, ki kljub temu omogočajo odkrivati nepozabne kotičke in lepote reke Soče pa so na realiciji od Kobarida do Tolmina.

Padalstvo

Dolino Soče imenujemo tudi dolino akcije. Najbolj drzni si jo boste ogledali z vrha, to je z zraka ob sputu s padalom v tandemu. Ostali pa boste lahko uživali ob pogledu na pisano nebo ob številnih padalskih prvenstvih, na državni, evropski in svetovni ravni, ki so v Posočju vse pogostejša. Seveda če niste tudi sami aktivni padalci in tekmovalci. Dve najpomembnejši vzletišči sta Kobala pri Tolminu in Kobariški Stol.

Kolesarjenje

Posebnost Posočja so številne gorske ceste, gozdne ceste in kolovozi, ki vodijo tudi do višine preko 1.000 metrov. Tako je kolesarjenje tu lahko razburljivo tudi za tiste najzahtevnejše.

Pohodništvo

V Posočju pod vznožjem Julijskih alp lahko najdete najrazličnejše pohodniške poti, od zahtevnih in plezalnih, do lahkih, družinskih in panoramskih poti. Hojo in odkrivanje lepot narave lahko zdužite z odkrivanjem spomenikov preteklosti. Poti v Posočju vas bodo vodile mimo slapov, rečnih brvi, ostankov prve svetovne vojne, redkih živalskih vrst npr. beloglavega jastreba, ki k nam prileti iz Jadranskega morja.

Ribolov

Ribolov na Soči in njenih pritokih je nedvomno med najlepšimi na svetu. Sočo naseljujejo predvsem postrvi: soška, njeni križanci, potočna postrv in še ostanki šarenke, potočni glavač, od sotočja z Lepeno navzdol pa tudi že lipan. Edini dovoljeni način ribolova je muharjenje z uporabo vseh vrst vrvic in predvrvic.

Izleti in kuturne znamenitosti

Dogodek, ki je v preteklosti nedvomno izrazito zaznamoval dolino Soče je bila prva svetovna vojna s svojimi obsoškimi bitkami. Ker so bili pomembni strateški položaji, so danes spomeniki na prostem z rovi in kavernami urejenimi za obiskovalce tudi na razgledno izjemno lepih točkah. Zanimive so tudi označene zgodovinske poti, kot je npr. Kobariška zgodovinska pot, ki vodi do izkopanin istarih več kot 1.000 let.